Introduktion

Introduktion

Golf är en populär sport både att utöva och att följa, och den har dessutom en historia som är både längre och mer spännande än de flesta kanske tror. Med nästan en halv miljon organiserade spelare bara i vårt land, och nästan 500 golfklubbar och golfbanor runtom i Sverige så kan man konstatera att det finns ett enormt intresse för denna sport. Internationellt sett så är antalet organiserade spelare av golf runt om i världen kring 70 miljoner. I Sverige är det den tredje populäraste sporten efter fotboll och innebandy enligt wikipedia.

Även om intresset för det professionella golf-touren är stort på sina håll, så är golf en sport framförallt både utövas och åtnjuts på amatörnivå. Men oavsett om du som läser detta tillhör de glada amatörerna eller siktar på en egen proffskarriär, så kan det vara av intresse att lära sig mer om den sport som älskar.

I Sverige är fotboll en av de populäraste sporterna och under EM och VM råder total fotbollsyra i landet. Vill du veta mer om EM kan du läsa här. Men om du vill upptäcka golf så är det här rätt sida för dig!

Här kommer du få lära dig en hel del om golfens historia, och vi ska också försöka utreda varifrån sporten egentligen kommer och vilka de största stjärnorna inom golfen är. Självklart går vi igenom grunderna i denna uppskattade sport, och även du som är helt okunnig inom golfens område kan här få all kunskap på basal nivå som du behöver för att förstå dig på golf.